SKÅDESPELARE2018-02-24T18:45:15+00:00

SKÅDESPELARE

Hasse har du sett i otaliga humorsketcher i TV. Han har också gjort mindre roller som i tex Gåsmamman 2, eller som röster i tecknade filmer som Kung Fu Panda.

Scen ut THE FILMEN
CV HASSE BRONTÉN

Energi, positivism och kreativitet

Jag skulle beskriva mig själv som skådespelaren med en unik bakgrund som polis. Hela 15 år inom poliskåren har gett mig ett brett perspektiv. Framförallt att kunna anpassa mig beroende på olika tänkbara, och ibland nästan otänkbara situationer. Polisyrket handlade också om att spela olika roller. Att verka bestämd när man inte vill vara det, att vara trevlig när man nästan inte kunde besinna sig. En bra polis har inte sällan en ådra av skådespeleri i sig.

För 10 år sedan, gjorde jag ett karriärbyte. Ett jättekliv in i något helt annat, för mig helt okänd mark. Ett vågat beslut, kanske rent av impulsivt. Idag försörjer jag mig som ståuppkomiker. Jag bevisade för alla att jag kunde nå min dröm. Jag har roat allt från niondeklassare till statsministern och hans riksdagsgrupp. Jag har stått framför mindre auditorium med nio personer men även på arenor med 15.000 åskådare.

Med min olika scener genom livet, både den kriminella världen i Stockholm till ståuppklubbarnas källarlokaler, har jag lärt mig improvisation. Att kunna läsa av publiken, beräkna en reaktion. Att snappa upp de subtila detaljerna och kunna omsätta det till en handling eller till en replik.

Det vi ser skådespelare göra på film, att jaga bankrånare och gripa mördare – det har jag gjort i verkligheten.

MENY
Hasse Brontén